[contact-form-7 id="3159" title="Kontaktformulär 1"]

Covid-19 test


Klicka här för att boka tid

Många frågar oss om vi kan utföra Covid-19 tester på privatpersoner. I det akuta läge som landet befinner sig i så behöver resurserna riktas till dem som behöver det mest, men samtidigt är vi angelägna att kunna hjälpa till att få människor tillbaka i arbete och minska oro.  Vi erbjuder därför testning för Covid-19 på vår mottagning.

Boka tid för Covid-19 test

Bokning sker online via vår webbokning. Det går alltså inte att boka tid genom att ringa eller maila. På grund av stor efterfrågan så bokas tiderna snabbt upp men vi lägger successivt ut nya. Det är inget fel på bokningen om det inte går att se lediga tider, utan återkom inom kort igen när vi lagt upp fler tider.

Efter att du bokat tid och kommit till vår mottagning så registrerar du dig i receptionen.  Därefter visas du in till en sköterska eller tandläkare som genomför testet. Testet görs i form av ett litet stick i fingret. Testningen tar ca 5 minuter. Inom 24 timmar återkommer vi till dig med besked via SMS till det mobilnummer som du uppgett vid registrering.

OBS. Våra test är CE-märkta, säljs endast till vårdkliniker och har en träffsäkerhet på 98% och 100% sensitivitet. Vi säljer inte test till privatpersoner för hemmabruk/egen testning.

Vi vill samtidigt passa på att påminna om de råd som Folkhälsomyndigheten ger och poängtera vikten av att följa dem i möjligaste mån.  Följ råden så som att tvätta händerna, visa hänsyn, håll avstånd och ta hand dig och dina nära och kära!

Ett Covid-19 test kostar 699 kr

Du får endast komma till provtagningen om det har gått minst 12 dagar sedan du först kände av eventuella symptom. Du måste dessutom ha varit symptomfri i minst 2 dagar. Detta är för att din kropp ska ha hunnit utveckla antikroppar och vi ska kunna säkerställa att du får ett korrekt provsvar. Om du är sjuk och har feber, hosta, snuva eller halsont ska du stanna hemma och undvika att träffa andra för att inte sprida smittan vidare.

Hur funkar testet?

Immunoglobin M (IgM) är kroppens första antikropp som uppkommer som ett direkt svar på en initial exponering av en infektion, vilket utvecklar ett immunförsvar i kroppen för att bekämpa viruset.

Under virusinfektioner är det allmänt känt att IgM tillhandahåller det första försvaret, följt av IgG som genererar ett långvarigt försvar.

Därför är ett test av både IgM och IgG en effektiv metod för att snabbt identifiera en nuvarande eller en nyligen infektion av coronavirus.

– Detektion av IgM-antikroppar indikerar en ny exponering av COVID-19.

– Detektion av IgG-antikroppar indikerar ett senare infektionsstadium av COVID-19.

Således kan detta kombinerade antikroppstest också ge information om infektionsstadiet.

Boka tid för Covid-19 test


Klicka här för att boka tid